24 Haziran 2014 Salı

Yazılım

Yazılım bilgisayar talimatları veya veri anlamına gelir. Elektronik olarak saklanabilir şey donanım olarak adlandırılır depolama aygıtları ve görüntüleme cihazları aksine, bir yazılımdır.

Yazılım ve Donanım Arasındaki Fark
Terimleri yazılım ve donanım isimlerin ve sıfatların her ikisi de kullanılmaktadır. Örneğin, size söyleyebilirim: bilgisayar kendisi ile program veya veri ile ilgili bir sorun değil, orada olduğu anlamına gelir "Sorun, yazılım yatıyor". Ayrıca söyleyebiliriz: "Bu bir yazılım sorunu var."

Bu kadar yekpare bağlantılı çünkü yazılım ve donanım arasındaki ayrım bazen kafa karıştırıcı. Bir programı satın aldığınızda Açıkçası, sen yazılımı satın alıyorlar. Ancak yazılım satın almak, size yazılım kaydedildiği diski (donanım) satın almanız gerekir.

Bilgisayar Yazılım Kategorileri
Yazılım genellikle iki kategoriye ayrılır. Sistemleri yazılım, işletim sistemi ve çalışması için bilgisayar sağlamak tüm programları içerir. Uygulamalar yazılım kullanıcıları için gerçek bir iş yapmak programları içerir. Örneğin, kelime işlemci, hesap tabloları ve veri tabanı yönetim sistemleri uygulamaları yazılımı kategori altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.